DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜNDE HAYATI PAYLAŞMAK İÇİN ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ

3 Aralık Dünya Engelliler günü kapsamında İlimizde etkinlikler düzenlendi.

Valiliğimiz koordinesinde; Bartın Belediyesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,  Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi’nin katkılarıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndan Belediye Sosyal Tesisleri’ne kadar “Farkındalık Yürüyüşü” gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Vali Sinan Güner, Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir,  Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Siyasi Parti İl Temsilcileri, Vakıf Müdürümüz Feridun Güler, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür v. Mahmut Şahin, Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Spor Kulübü Derneği Başkanı  Berna Şengün ve dernek üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ferit Kurulan, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Vakıf Personellerimiz, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, engelli vatandaşlarımız ve aileleri katıldı.

Farkındalık Yürüyüşünde katılımcılar  “Engel Olma Farkında Ol”

buykamagrausa.com

, “Ya Engelsizsiniz, Ya Engel Sizsiniz”, “En Büyük Engel Sevgisizliktir”, “Tohum Toprağa, Engelli Topluma Emanettir” yazılı pankartlarla yürüyüş gerçekleştirildi.

Belediye Sosyal Tesislerinde devam eden etkinliklerde Bartın Belediyesi tarafından katılımcılara öğle yemeği ikramının sonrasında program Bartın Belediyesi ritim grubunun gösterisi,  Bartın Umut Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterisi, Bartın Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünden hizmet alan engelli bireylerin dans ve spor gösterisi ile devam etti.

Etkinliğe katılan çocuklara Vakıf personelimiz tarafından yüz boyama etkinliği yapılarak balonlu oyunlar oynandı. Çocuklar ve ailelerine çeşitli hediyelerin dağıtılması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

 

Paylaşım Alanı

Facebook Twitter Google Whatsapp Yazdır

Arama