OTİZMİN FARKINDAYIZ, ONLARIN YANINDAYIZ !

       Otizm, otistik spektrum hastalıkları da denilen yaygın gelişimsel bozuklukların birçok türünden biridir. Otizm iletişim ve sosyal etkileşim sorunları, kısıtlı ilgi alanları ve tekrarlayan davranışlarla ortaya çıkan bir rahatsızlık olup ömür boyu devam eden bir gelişim bozukluğudur. 2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi.

       2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Gazhane Kültür Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş düzenlendi.

 

     Bartın Otizmli ve Engelliler Destek Eğitim Dayanışma Derneği önderliğinde düzenlenen yürüyüşe Ak Parti Milletvekili Yılmaz TUNÇ, Vakıf Müdürümüz Feridun GÜLER,  Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut ŞAHİN, BOED-DER Başkanı Berna ŞENGÜN, Engelliler Dernek Başkanı Ferit KURULAN, Engelli Vatandaşlar ve Aileleri, BOED-DER Gönüllüleri, Vakıf Personelleri ve Kamu Kurum ve Kuruluş Personelleri katıldı.

     Dezavantajlı konumdaki vatandaşlarımızın her daim yanlarında olduğumuz gibi bu anlamlı günlerinde de onları yalnız bırakmamak adına yanlarında olduk.

   Otizmli bireylerin toplumun bir parçası olduğu bir kez daha hatırlatmak, var olan farkındalığı arttırmak amacıyla düzenlenen program Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikler ile devam etti.

Paylaşım Alanı

Facebook Twitter Google Whatsapp Yazdır

Arama