Gazilerimiz Çanakkale’ de Ecdadıyla Buluştu…

Çanakkale Zaferi sadece Türk tarihi açısından değil, bütün dünya milletlerine örnek olacak büyük bir zaferdir. Yurdun her vilayetinden, her köyünden, her yöresinden binlerce evladın vatan müdafaası için canını hiçe sayarak mertebelerin en büyüğü olan şehitlik mertebesine eriştiği ve büyük bir zaferle sonuçlanan Çanakkale Muharebesi, tarihin en önemli başarısı olmuştur. Bu destanın yazıldığı topraklara Valimiz Nusret DİRİM’in talimatıyla düzenlediğimiz gezimizle gazilerimizi Çanakkale ve Bursa illerine gönderdik.

2 gün boyunca süren gezide 15 Gazimize Vakıf Müdürümüz Feridun GÜLER, Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem ALTUNOK, Vakıf Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi Berat ÖZER eşlik etmiştir.

Düzenlenen gezinin ilk günü Rehber eşliğinde Kilit Bahr, Namazgâh ve Mecidiye Tabyası, Seyit Onbaşı Anıtı, Şahindere Şehitliği, Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Seddül Bahr, Yahya Çavuş Şehitliği, Ertuğrul Koyu, Anzac Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlı Sırt, 57. Alay Şehitliği, Conkbayırı ziyaret edilmiştir. Yaşananları bir kez de Rehberin anlatımıyla dinleyen gazilerimiz adeta o anları yaşayarak duygusal anlar yaşamışlardır. Aziz şehitlerimizin anısına Dualar okunarak Şehitlerimiz Rahmet ve Minnetle yâd edilmişlerdir.

İkinci gün Truva Antik Kenti ve Aynalı Çarşıdan sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olarak kurulan ve külliyelerle şekillenen, Evliyalar kenti olarak adından söz ettiren Bursa ilinde bulunan Ulu Cami, Yeşil Camii Çelebi Mehmet Türbesi ve Emir Sultan Hazretlerinin türbesini ziyaret etmiş olup, Gazilerimiz gezi için başta Valimiz Sayın Nusret DİRİM’e olmak üzere Vakfımızda organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerini dile getirmişlerdir.

Gezinin ardından Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem ALTINOK, Vali Nusret DİRİM’e  teşekkür ziyaretinde bulundu.

Paylaşım Alanı

Facebook Twitter Google Whatsapp Yazdır

Arama