DOĞAL GÜZELLİKLER ŞEHRİ NEVŞEHİR’E GEZİ…

          3294 sayılı kanun kapsamına girip vakfımızdan yardım alan ailelerimizin çocuklarından 12-13 yaş grubunda okullarında başarılı olan 14 öğrenciye Valimiz Nusret DİRİM’in talimatıyla 2 günlük Nevşehir Gezisi düzenlendi.

          Çocuklarımız Vakıf Müdürümüz Feridun GÜLER, Vakıf Personelleri ve Rehber eşliğinde ilk gün Kapadokya Peri Bacalarını, Kaya Evlerini, Kiliseleri, Vadileri, Müzeleri gezip, incelediler.

 

          Gezip gördükleri yerlerde farklı bir heyecan ve mutluluk yaşayan çocuklarımız çanak-çömlek hikâyelerini esnaftan dinleyip ilk kez çömlek denemeleri yaptılar.

          Nevşehir İline bağlı Ürgüp, Göreme, Avanos ilçelerindeki tarihi ve doğal güzellikleri gezip, uçan balonları, sallanan köprüleri, dizi çekimi yapılan tarihi konakları eğlenerek dolaşan çocuklarımız geceyi Ürgüp’te geçirdi.

          İkinci günü Kaymaklı Yer altı şehrin ile başlayan gezi, Narlıgöl Krater Gölü, Aksaray Ihlara Vadisi ile devam etti. Ardından Ankara ili Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü ve çevresini gören çocuklarımız gün sonunda ailelerine teslim edildiler.

Paylaşım Alanı

Facebook Twitter Google Whatsapp Yazdır

Arama