“BİLİNÇLİ VE GÜÇLÜ KADINLAR DİYARI BARTIN PROJESİ” HAYATA GEÇİYOR

Valilik bünyesinde oluşturulan Proje Ekibi tarafından yazılan, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ nın yürütücüsü olacağı “Bilinçli ve Güçlü Kadınlar Diyarı Bartın” adlı proje hayata geçiyor.

Kozcağız Beldesinde bulunan eski Aile Sağlığı Merkezi binasının uygulama merkezi olacağı, Kozcağız Beldesi ve yakınlarındaki tüm köyleri kapsayan bu proje ile; Çeşitli nedenlerle üretime katılamayıp sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı konumdaki kadınlarımıza sertifikalı eğitim desteği verilecek, oluşturulacak çeşitli uygulama alanları marifetiyle ilgi ve yeterlilikleri doğrultusunda beceri geliştirme imkânı sağlanacaktır. Bu sayede kadınlarımız bir taraftan üretime katılarak sosyo-ekonomik yönden güçlenip aile ekonomilerine katkı sağlayacaklar diğer taraftan ise kırsal kalkınmanın en önemli aktörlerinden biri haline geleceklerdir.

Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile birlikte İl Özel İdaresi,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kozcağız Belediyesi, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası, BAKKA, BOEDDER-SK’ nın paydaş olduğu bu proje; Amacı ve uygulanabilirliği açısından örnek bir proje olduğu düşüncesiyle Valilik tarafından yapılan başvuru üzerine tüm Türkiye’de sunulan projeler arası yapılan değerlendirme sonucunda Japonya Hükümeti tarafından da hibe desteğine uygun bir proje olarak kabul edilerek yaklaşık 90.000 USD hibe desteği sağlanmıştır.

Vali Sinan Güner;  “Projenin hazırlanmasında katkı sunan bütün paydaşlara ve Türkiye-Japonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Sn. Yılmaz TUNÇ’a teşekkür ederek Mart ayı sonunda başlanacak projenin hayırlı olmasını diledi.

Paylaşım Alanı

Facebook Twitter Google Whatsapp Yazdır

Arama